marsuja

marsuja

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Lumin tarina

Meiltä löytyy kissa nimeltä Lumi. Lumi otettiin kaveriksi Lumolle ( esittely tulossa ), joka on pian 2 vuotias kissa neito. Lumi on sterilisoitu.

Lumi on rodultaan Ukrainan Levkoy eli Don Sfinx ja Scottish foldin yhdistelmästä syntynyt uusi rotu. Suomessa Levkoy on vielä harvinainen, mutta rotua löytyy paljon naapurimaista kuten Ukraina, Venäjä, Viro. Suomessa ei rekisteröidä Levkoyta, joten Lumi on rekisteröity WCF : ään. Lumilla on karvaa ,mutta pikku hiljaa häneltä on tippunut karvaa ja karvapeite onkin ohentunut huomattavasti. Lumin korvat ovat kippurassa eteenpäin. Luonteeltaa hän on erittäin kiinnostunut kaikesta, äärimmäisen itsepäinen tietyissä tilanteissa kuten ruoan kerjäämisen ja lautaselta viemisiltä. Hänellä on erittäin persoonallinen ääni, joka kuullostaa siltä, kuin auto ei meinaisi lähteä käyntiin.Erittäin leikkisä ja äärimmäisen suloinen kurttuisine piirteineen. Lyhyesti hän on itseilkimys johon ei voi olla rakastumatta.

Levkoyta voi näyttelyttää ainoastaan WCF: n järjestämisissä näyttelyissä.

Rotu jakaa mielipiteitä laidasta laitaan , mutta itseäni kiehtoo juuri tuo kurttuinen ulkonäkö. Sanotaan ettei kissaan ole karvoihin katsominen ja juuri tämä pitää paikkansa Lumin kohdalla.

Rotuna Levkoy on keskikokoinen kissarotu. Löytyy niin kippura korvaisia kissoja kuin taas suorilla korvilla varustettuja yksilöitä.

Levkoyt ovat leikkisiä, ystävällisiä ja älykkäitä kissoja. He nauttivat ihmisten seurasta ja meillä nukutaankin mielellään sängyssä lämpöisessä ihmisen vierellä. Levkoy vaatii itselleen kissakaverin tai sitten kissalle on oltava riittävästi aikaa ettei tämä pääse pitkästymään.

Kissan iho on suojattava auringolta ja kissalla pitäisi aina olla lämmin paikka minne mennä lämmittelemään.

Yleisesti ottaen Levkoyt ovat terveitä ja aktiivisia kissoja. Jos aikoo teettää poikasia kissalla , tulee huomioida ,että kumppaniksi kelpaa ainoastaa suorakorvainen kissa. Muuten saattaa kippura ominaisuus tulla esim. häntään ( mutkahäntä ) tai muihin kehon osiin, mikä on hengenvaarallista ja johtaa kissan lopettamiseen. Aina tulee käyttää terveitä yksilöitä lisäännyttämiseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti