marsuja

marsuja

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Toffelin ja Justiinan tarina

Toffeli tuli meille luovutusikäisenä elokuussa 2013 ja Justiina alku kesästä 2014. Molemmat näistä ihanuuksista oli kääpiöluppia. Toffeli alkoi aika pian sairastamaan pasteurellaa ja teki ikävän märkäpaiseen leukaan, joka ylettyi luuhun asti. Toffelia hoidettiin pitkään lääkkeillä, mutta hoidot eivät tehonneet. Hän vielä kaikesta huolimatta tartutti pasteurellan Justiinaan ja molemmat jouduttiin lopettamaan erittäin vaikean pasteurellan takia 17.9.2014.

Toffeli oli äärimmäisen seurallinen ja lempeä pupu. Hän oli siellä missä muutkin ja hän sai aina olla vapaana. Justiina otettiin Toffelille kaveriksi ja he tulivat todella hyvin toimeen. Todella harmi, ettemme saaneet nauttia näiden kahden seurasta pidempään vaan jouduimme luopumaan heistä liian varhain.Pasteurella

Kani ja Chinchilla ovat erittäin alttiita pasteurella multocida- bakteerin aiheuttamalle tulehdukselle, pasteurelloosille.
  • se on kanien sairauksista yleisin ja hankalin hoitaa
  • pasteurella bakteereita on useita eri kantoja, joiden taudin aiheuttamiskyky vaihtelee
  • hyvin hoidetussa terveessä eläimsessä tartunta ei välttämättä aiheuta minkäänlaisia oireita
pasteurella tarttuu erittäin helposti. Bakteereita on tavallisesti nenäontelossa ja muualla yleisemmissä hengitysteissä, keuhkoissa, silmän kalvoissa, mutta ne voivat levitä kaikkiin elimistön kudoksiin.
tavallisin tekijä on stressi johtuen mm. uusista olosuhteista, ahteudesta, väärästä ravinnosta, puutteellinen hygienia ja muut sairaudet.
pasteurella yleensä ilmenee seuraavilla tavoilla
  • hengitystietulehdus
  • paiseet
  • silmän sidekalvon tulehdus ja kyynelkanavan tulehdus
  • keski ja sisäkorvan tulehdus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti